Prædikestolen

Prædikestolen er et usædvanligt smukt sengotisk arbejde fra omkring 1550. Stolen består af seks smalle fag, hvoraf de fire danner selve stolen, mens de to sidste forbinder den med væggen.

Felterne har en rent gotisk stavværksdekoration, der står i grønt og guld på rød bund. Balustrene sluttes for oven af englehoveder med vinger. Vingerne er på et tidspunkt blevet afkortet efter en lineal. Farvesætningen er udført i 1944 i forbindelse med en istandsættelse af prædikestolen. Den er så smukt udført, at hele kirkens farvesætning blev afstemt efter den ved den seneste store restaurering af kirken.

Ved samme lejlighed i 1944 blev lydhimlen nedtaget. Den havde ingen forbindelse med prædikestolen, men synes at være opsat af kirkeværgerne i 1850. Et enkelt fag af lydhimlen befinder sig på Esbjerg Museum, resten er ikke bevaret.

Prædikestolens dekoration har givet inspiration til kirkens logo, som er en stiliseret gengivelse af den øverste del af dekorationen.