Hvem kan bruge Jerne Kirke?

Ethvert medlem af folkekirken, der bor i Jerne sogn, har krav på at bruge Jerne kirke og dens præster ved kirkelige handlinger.

Derudover giver lovgivning og lokale sædvaner en række andre folkekirkemedlemmer samme ret.

• Sognebåndsløsere til en af kirkens præster, men principielt kun ved den præst, man har løst sognebånd til.
  • Folkekirkemedlemmer, der tidligere har boet i Jerne sogn indefor de nuværende sognegrænser i en periode af mindst to år
  • Folkekirkemedlemmer, der har nære pårørende boende i Jerne sogn

Som hovedregel medvirker præsten fra hjemsognet. Det gælder dog selvfølgelig ikke, hvis hjemsognet er langt væk. Og i forbindelse med de enkelte kirkelige handlinger er der undtagelser af praktiske eller traditionelle grunde. Se under dåbbryllup eller begravelse.