Babysalmesang er musikalsk samvær mellem mor eller far og det lille barn

Babysalmesang foregår i kirken, og en del af det musikalske indhold stammer fra den danske salmebog. Børnene oplever musikken med deres sanser. De både hører og ser hvad der sker - de mærker og de bevæger sig. De oplever genkendelsen ved at komme ind i rummet og musikken, når de hører de samme toner gentaget.

Børnene er mellem 0-12 måneder.
Underviser: Musikpædagog Anna Præstegaard Thomsen

Vi mødes hver tirsdag kl. 10.00-10.45. Efter musikken er der hygge og samvær i sognehuset, hvor man kan få en forfriskning sammen med de andre

Babysalmesang EFTERÅR 2017 foregår følgende tidspunkter:

5., 12., 19., 26. september
3., 10., 24., 31. oktober
7., 14., 21., 28. november
5. december
- sidste gang med samvær for hele familien!

Forestil dig et kirkerum med en flok babyer, og en flok kvinder og mænd. Hvordan lyder det? Forestil dig så, at stilheden pludselig indfinder sig, når orglet begynder at spille Sov sødt, barnlille. Flere af de voksne stemmer i:

Sov sødt, barnlille!
Lig rolig og stille,
så sødelig sov
som fuglen i skov,
som blomsterne blunde i enge...

Se her, hvordan 31-årige Lisa oplevede sit første møde med babysalmesang: Jeg tog med en fra min mødregruppe til babysalmesang, fordi hun fortalte, at hendes Oskar blev rolig, når de sang. Men faktisk får jeg også selv en hel masse ud af det. Jeg kan godt lide at synge, og jeg elsker salmerne, som min mormor sang for mig, da jeg var barn, men det er mange år siden, jeg har hørt dem. Det er jo ikke lige salmer, jeg går og synger, mens jeg støvsuger derhjemme, fortæller hun, imens hun fisker sutten frem og lægger sin lille Josefine i barnevognen.

Nu er det nemlig middagssøvnstid :-)